Home Agenda Foto's Audio Video Playlist Bio's Contact

Rob Langenberg, Drums

Erwin van Campen, Bas

Paul Vermeulen, Zang

Daan Blok, Zang

Henk Nierstrasz, Gitaar

Jan van Es, Gitaar

Niels Mulder, Sax


 

 

Paul is de zangert van de band en muziek is altijd de rode draad in zijn leven geweest: ouders die “ De Parelvissers” zingend stonden af te wassen, als vierjarige “Apache” van de Shadows pielend op een ukelele (later een gitaar), een verplichte accordeonles kwelling zonder noten te willen leren en op je twintigste er achter komen dat je teksten van de Selvera’s kent waar je nog nooit bewust naar geluisterd hebt. Daarbij een voorkeur voor muziek die gaat van Gregoriaans tot Jazz en alles dat er tussen zit, van wit tot zwart, van minimal tot maximal. En dan toch pas in de jaren negentig in bandjes gaan spelen…… Na Jong Belegen werd hij gevraagd om bij de uiteindelijke sLeasyJets te komen zingen en dat doet hij nog steeds, met heel veel plezier. Vooral ook omdat het repertoire alle kanten uitgaat. Never a dull moment!

 

 

 

 

 

Top

 

Jan van Es kreeg zijn eerste muzikale les op de middelbare school op een blokfluit die de liefde voor het muziek maken niet echt aanwakkerde. Dat moment kwam wel vlak daarna. Bij het luisteren naar een gevoelige gitaarsolo tijdens een nachtelijk uurtje radio luisteren was de liefde voor muziek maken ontstaan en nooit meer weggegaan. Na een jaar klassiek gitaar les en enkele jaren van vooral zelfstudie werd de kans gegrepen om samen met anderen muziek te maken. Met de New Wave band Distant Voices zijn vele eigen nummers geschreven en succesvolle optredens gegeven in de poptempels van die tijd. Denk aan De Arena in Rotterdam (het latere Night Town) en het LVC in Leiden. In de loop der tijd is de stijl van muziek verschoven van New Wave naar Blues Rock naar Rock & Soul. Deze laatste stijl speelt Jan nog steeds in een nu acht koppige band samen met één van zijn muziekmakkers uit de begin jaren maar nu onder de naam Sleasyjets.

 

Top

 

Erwin van Campen verzorgt de lage tonen van de Sleasyjets. Rond zijn zestiende is hij begonnen op een akoestische gitaar met het naspelen van de baslijntjes van Doe Maar en The Police. Omdat die 2 extra snaren op de gewone gitaar steeds irritanter in de weg gingen zitten werd al snel een echte basgitaar aangeschaft en begon het eindeloze oefenen van basloopjes en naspelen van de favoriete bassisten van dat moment. Behalve een jaartje pianoles heeft Erwin geen muziek of basles gehad. Als autodidact raakt hij echter steeds beter thuis op de bas mede door de vele verschillende muziekgroepjes waar hij deel van uit gemaakt heeft. Na verschillende bandjes, het begeleiden van koren en het spelen in combo’s voor musicals, uiteindelijk terecht gekomen in de Sleasyjets. Naast het spelen van rock en soul bij de Sleasyjets speelt Erwin ook nog in een jaren 60/70/80 rock cover band en wanneer het zo uitkomt ook in andere tijdelijke muzikale samenstellingen.

 

Top

Niels is blazer van de band op tenorsax. Heerlijk om te doen, vooral wanneer publiek uit z’n dak gaat bij een van onze swingende nummers. ‘t Leukste is om de zaal zo gek te krijgen dat iedereen meedoet. Ik houd enorm van het instrument, al meer dan 30 jaar. Begonnen met beetje piano, via de dwarsfluit en de sopraansax, uiteindelijk de tenor. Beetje les en dan zelf verder. Eerst in big band “De Kweekbak”, daarna in “Jong Belegen” en nu deze band. Nummers uitzoeken, partijen uitschrijven en durven om vrij te soleren. Dwars door de boerenkool was het motto van een van de muziekdocenten. Samen spelen geeft plezier en is gezellig. Om nog lang te doen!

 

 

 

 

Top